האיסופים מתבצעים מחברות פרטיות, מוסדות ציבור, מוסדות ממשלתיים ועמותות בכל רחבי הארץ. הציוד הנאסף הינו כל מכשיר חשמלי אלקטרוני עם שקע וכל מכשיר אלקטרוני המופעל על סוללות. כגון: מחשבים נייחים, מחשבים ניידים, מסכים, שרתים, כרטיסים אלקטרונים, כבלים, מדפסות, ארונות שרתים, מרכזיות טלפונים, טלפונים ראוטרים, סוויצ'ים, סוללות ועוד.
יש לציין כי לא מתבצע איסוף מבתים פרטיים, אך ניתן להביא את הציוד באופן עצמאי למפעל "אקולוגיה לקהילה מוגנת".
הכתובת המלאה: פארק תעשיות משגב "תרדיון", רח' התכלת 17
פרטים נוספים ליצירת קשר:
להשארת פרטים לחצו כאן>>
מנהלת לוגיסטיקה - חגית ברזני: 054-7104044 | logistics@ecommunity.org.il
מנהלת פיתוח עסקי - רוני נבון: 054-2589258 | Sales@ecommunitysales.page
מוקד לוגיסטיקה: 04-6129999 שלוחה 2
אודות המחלקה לאיסוף פסולת אלקטרונית
מחלקת איסוף הפסולת האלקטרונית (לוגיסטיקה) במפעל, אחראית על איסוף הפסולת האלקטרונית ממפעלים, חברות, מוסדות ומגורמים פרטיים והעברתו למפעל לפירוק והמשך טיפול. לרשות המחלקה עומדות היום שלוש משאיות שסובבות ברחבי הארץ ואוספות את הפסולת האלקטרונית על פי הזמנה ותיאום מראש. פעילות המחלקה מתנהלת בעזרת מערכת ממוחשבת המאפשרת מעקב אחר האיסוף אצל הלקוחות והסדרת האיסוף ע"י המשאיות על מנת שיהיה יעיל ואפקטיבי. הפסולת והציוד המגיעים למפעל נרשמים, ממוינים ונשלחים לפירוק, לגריסה או לשיקום במעבדה. בסוף כל חודש נשלחת תעודת מחזור ללקוח.
פסולת האלקטרונית היא המשאב החשוב ביותר להצלחת המיזם וה"חמצן" ממנו נושם הלב הפועם של החזון. כאשר אומרים פסולת אלקטרונית, מתכוונים למעשה לכל מכשיר אלקטרוני או חשמלי שהתיישן ואיננו ראוי יותר לשימוש. במילים אחרות, מדובר בכמעט כל מוצר הפועל על "שקע-תקע". החל מהטלפון הנייד, דרך המחשב והמדפסת ועד למקרר ומכונת הכביסה. על מנת לספק לעובד עם צרכים מיוחדים עבודה למשך חודש אחד, נדרשים טון וחצי של פסולת אלקטרונית ואין זה מעט. דני קוגן מאמין שהפתרון הוא התגייסות הציבור לתת כתף ורוח גבית למפעל החברתי, מתוך הכרה בחשיבותו ובהזדמנות המיוחדת לאיחוד הכוחות בין המשאב האקולוגי למשאב האנושי, שיוביל לשינוי החברתי. דני קוגן פונה וקורא לקהילה כולה לבוא ולהיות שותפה בהפיכת החזון למציאות. "תנו לנו יד לאפשר לאנשים המיוחדים והנפלאים האלה, הרוצים כמונו לעבוד ולהתפרנס בכבוד, את האפשרות להשתלב בקהילה ממקום של זכות ותרומה. בכך נעשה רק טוב לעצמנו. כשאנחנו כחברה מוותרים על שילוב אנשים מיוחדים בקהילה, אנחנו מוותרים על הזדמנות למשמעות עמוקה ולערך מוסף גם בחיינו שלנו". הוא מסיים את דבריו "בואו יחד ועזרו לנו להפוך מנטל אקולוגי לנכס חברתי".
לדברי דני "הפסולת האלקטרונית היא משאב יקר שלא זכה עד כה להתייחסות ולטיפול הולם. גם העובדים עם הצרכים המיוחדים הם "משאב" יקר ערך שלא תמיד קיבל את ההתייחסות והטיפול הנכון. בשילוב שני משאבים אלה לכוח אחד, אני מאמין שניתן לחולל שינוי ולייצר אקולוגיה אנושית שתהפוך אותנו לחברה טובה יותר, סביבתית וחברתית כאחד, המסוגלת להכיל אנשים שונים ודעות שונות ושיש בה מקום של כבוד לכל אחד ואחד." "אקולוגיה לקהילה מוגנת" משתלבת ואף מחזקת טרנד עולמי זה, בהוסיפה לו את הנדבך הנוסף ביסוד הקיימות, בשילוב והעצמה חברתית של האנשים עם צרכים מיוחדים.
לשם המחשה: סך השכר ששולם עד היום לעובדים עם צרכים מיוחדים: 14,110,841 ₪ (מעודכן לחודש מאי 2019) וסך פסולת אלקטרונית שנאספה עד כה: 14,588,764 ק"ג (משנת 2009 עד לחודש מרץ 2019).